SVATKO IMA PRAVO UDISATI ZRAK - ZRSOVCI POKRENIMO SE OPET

SVATKO IMA PRAVO UDISATI ZRAK - ZRSOVCI POKRENIMO SE OPET

10.11.2009.


U subotu 14.11. u podne kad grički top prestraši grupu za WEB dizajn i profesora WOOČICU u Ilici pedesttri, na Jelačić placu počinje drugi prosvjedni koncert protiv nasilja među mladeži. WEB radionica zato u ovu subotu traje samo do 11:50, a programerske radionice počinju sat kasnije, u 13:30.

I ove godine je je u prvom planu je naš asimetrični član Jeronim S. Marić i njegova grupa ADASTRA, a pokrovitelj i organizator je Ured za obrazovanje, kulturu i šport Grada Zagreba. Pridružimo im se tko može UŽIVO, a tko ne može neka u mislima bude s njima.

Pozovimo roditelje, škole, sve mlade dobre volje da otvore oči jer svatko može u mnogim situacijama pomoći. Posebno pozovimo medije da vrate osjećaj dobra, ljubavi i pozitive na svoje stranice i odašiljače. Pozovimo i one najodgovornije da razmisle što govore javnosti, daju li dobre ili loše primjere. Dignimo glas protiv nasilja među mladeži. Nasilnici, pa i maloljetni, ne smiju uživati na slobodi.


UPITAJMO SE SVI ZAJEDNO:

Kako je moguće da jedna loša vijest prečesto u medijima vrijedi kao tisuću dobrih?
Zar moramo medijskim nasiljem ili nehatom dobro stalno množiti s nulom kako bi u javnosti prevladao dojam da je pobijedilo zlo? Zašto nije moguće da se objave imena i prezimena roditelja čija su djeca nasilnici? Kako je moguće da registrirani nasilnik radi i dalje "svoj posao", a policija je nemoćna.

Pokrenimo se, razlikujmo dobro i zlo i neka nam zaštitni znak bude promicanje tolerancije i nenasilja. Pustimo neka nas zahvati barem dijelić snage obitelji Ritz.

Svatko ima pravo udisati zrak.

Otvori oči, još uvijek vremena ima. U četvrtak navečer vam poklanjamo skičicu pjesme koju ćemo iduće godine profi usnimiti i producirati. Neka nam Svjetski dan mladeži bude svaki dan.

 

-----------
  

IZDVOJILI SMO

Za odgovore o tome kako se dakle stvaraju centri izvrsnosti poput ovog, morali smo zagrepsti dublje i postaviti nekoliko ključnih pitanja tajniku koji o tome zna najbolje. Kaže za sebe da više voli raditi nego govoriti i da ga se ne može vidjeti na dodjelama medalja...
  

ZANIMLJIVOSTI

Ivan Krstić je prvi čovjek računalne sigurnosti u Apple-u, početkom stoljeća bio je član Saveza, a da je osobit i neponovljiv znali smo odmah...
Zagrebački računalni savez - Sva prava pridržana | Objave portala nije dozvoljeno prenositi bez prethodnog odobrenja Saveza.