Stjepan Glavina, Ivan Katanić i Gustav Matula pobijedili na CERC 2014

Stjepan Glavina, Ivan Katanić i Gustav Matula pobijedili na CERC 2014

16.11.2014.

Ovogodišnje Srednjoeuropsko studentsko ACM natjecanje (CERC) održalo se od 14. do 16. studenog po treći put u Krakowu, Poljska. Domaćin natjecanja bio je Theoretical Computer Science Department @ Jagiellonian University, dok se samo natjecanje održalo na Fakultetu matematike i računarstva na istom Sveučilištu. Nastupilo je 79 timova iz sedam srednjoeuropskih zemalja (Austrija, Češka, Hrvatska, Mađarska, Poljska, Slovačka i Slovenija), a natjecanje se sastojalo od timskog rješavanja 12 problemskih zadataka na algoritamskoj osnovi u programskim jezicima C/C++/Java, pod operativnim sustavom Linux na jednom računalu u trajanju od 5 sati.

Tim "Zagreb 1" kojeg čine tri olimpijska zlatnika Stjepan Glavina, Ivan Katanić i Gustav Matula, svi studenti Fakulteta elektrotehnike i računarstva, uvjerljivo je, s deset riješenih problema (10/12), osvojio prvo mjesto. Momci su tako izborili nastup u finalu Svjetskog studentskog ACM ICPC natjecanja koje će se sljedeće godine od 16. do 21. svibnja održati u Marrakeshu, Maroko.

Druga dva tima Sveučilišta u Zagrebu osvojila su odlično 4. i 9. mjesto. Tim u satavu Mislav Balunović, Ivica Kičić i Marin Tomić bili su četvrti, a Matija Milišić, Antun Razum i Tomislav Tunković zauzeli su odlično 9. mjesto od 76 ekipa.

Značajnu ulogu u ovom izvanserijskim rezultatima navodno je imao i šaptač Goran Žužić.

wink

 

  

IZDVOJILI SMO

Krajem devedesetih Grad Zagred nije postojao na karti pobjednika državnih natjecanja u informatici, a broj učenika zainteresiranih za programiranje bio je malen. Nova ekipa u Zagrebačkom računalnom savezu odlučila je to promijeniti od ljeta ...
  

ZANIMLJIVOSTI

U sklopu VIDI e-novation Awards događanja predstavljen je i novi projekt visokotehnološke medijske kuće Vidi, aglavni urednik Tomislav Kotnik predstavio je Vidi Project X, ...
Zagrebački računalni savez - Sva prava pridržana | Objave portala nije dozvoljeno prenositi bez prethodnog odobrenja Saveza.