ZAVRŠETAK ŠKOLSKOG NATJECANJA 2012 - stigle dojave

ZAVRŠETAK ŠKOLSKOG NATJECANJA 2012 - stigle dojave

23.01.2012.

Prijepodnevno natjecanje u programiranju u programskom jeziku Logo je iza nas, srednjoškolci su završili svoje natjecanje u programiranju, a osnovci još imaju petnaestak minuta do kraja natjecanja u programskom području C++/BAS/Pas. Zanimljivo je da je na službenim stranicama Infokupa minutu prije petnaest objavljen kraj natjecanja, dakle 31 minutu prije službenog završetka.

Brojni naši članovi prema vremeniku se natječu još i ovog trenutka. rekorder u brzini je bio Dominik Fistrić, 5.r. koji je u OŠ Pušća Logo sredio za 9 minuta sa svim osvojenim bodovima i C++ za 10 minuta s 90% osvojenih bodova. Bilo je prošlih godina i rezulatta unutar 6 minuta pa ne treba dalje ulaziti u vađenje podataka. Važno je da su prema dostupnim podacima skoro svi mapravili maximalan broj bodova, malo je zeznuo Lovro Kalinovčić s izgubljenih 30 bodova a malo više Blanka Ivanović s preko 50 izgubljenih. Najbolji rezultat dana ima IVAN JAMBREŠIĆ iz 3.r. (OŠ A.G. Matoš) s osvojenih 123 boda, a odmah iza njega je Veronika Fistrić iz Pušće, istto 3.r s osvojenih 98 bodova.

Srednjoškolce nećemo ni hvaliti ni kuditi, već čekamo informaciju o tome tko je zabrljao, nadajući se da nema takvih među našim članovima. I ove godine istaknula se udruga Božo Težak, na čelu s Kristijanom Burnikom, koja je organizirala i provela natjecanje za šest škola i to ponovno odradila na besprijekoran način poštujući propozicije.

Svi natjecatelji su imali pravo žalbe, nije se dogodio presedan kao prošle godine u OŠ Vrbani, kada je jedan vrhunski natjecatelj u C++ iz 8.r. ostao bez prava na žalbu i dva dana čekao privremene rezultate, i čim ih je dočekao, oni su isti čas postali konačni. Možete si zamisliti da je provedba bila izvrsna jer ni Robert Benić nije našao greškicu pa tako nije bilo ni razloga za žalbu. Ovaj mladi gospodin inače ima odlična zapažanja, i ukoliko su mu pravila potpuno poznata, žali se s razlogom i posve argumentirano i neoborivo.

Ističemo da je u C++ Lovro Kalinovčić osvojio svih 200 bodova, što je pojedinačno i navredniji rezultat  u C++ jer smo od Roberta Benića i očekivali 100% bodova među sedmašima, uostalom kao i kod Vedrana Kurdije (kojem je pao jedan primjer pa je zastao na 191 bodu). Petar je malčice zabrljao u C++, Leon nešto malo više, a Marija je rekla da misli da ni ona neće imati u C++ sve bodove, a imala je, kaže.

Rezultate potražite na stranicama natjecanja.

--

22:36 i 00:34 - Evo nekih dojavljenih i dopunjenih rezultata naših članova, osnovnoškolaca.

Ako uočite koju pogrešku ili se niste pronašli sa svojim bodovima, okrivite bez razmišljanja (ne)odgovornog voditelja na . :-)


 

-----------
  

IZDVOJILI SMO

Za odgovore o tome kako se dakle stvaraju centri izvrsnosti poput ovog, morali smo zagrepsti dublje i postaviti nekoliko ključnih pitanja tajniku koji o tome zna najbolje. Kaže za sebe da više voli raditi nego govoriti i da ga se ne može vidjeti na dodjelama medalja...
  

ZANIMLJIVOSTI

Ivan Krstić je prvi čovjek računalne sigurnosti u Apple-u, početkom stoljeća bio je član Saveza, a da je osobit i neponovljiv znali smo odmah...
Zagrebački računalni savez - Sva prava pridržana | Objave portala nije dozvoljeno prenositi bez prethodnog odobrenja Saveza.