NATJECANJE ZA IZBOR JUNIORSKE REPREZENTACIJE JE ZAVRŠENO

NATJECANJE ZA IZBOR JUNIORSKE REPREZENTACIJE JE ZAVRŠENO

03.06.2019.

TRI OD ČETIRI JUNIORSKA REPREZENTATIVCA I SEDMORO OD OSAM NAJBOLJIH MLADIH PROGRAMERA ČLANOVI SU ZAGREBAČKOG RAČUNALNOG SAVEZA

U subotu i nedjelju održana su dva ispitna dana u sklopu Izbornih priprema za izbor osnovnoškolske (Juniorske) reprezentacije. Od osam najboljih programera, četvorica najbolje plasiranih postali su reprezentativci za nastup na Juniorskoj europskoj olimpijadi EJOI 2019. To su: Marko Dorčić, iz OŠ A. Stepinca iz Zagreba, Fran Babić iz OŠ E. Kumičića iz V. Gorice i Vlatko Borevković iz OŠ Cvjetno naselje iz Zagreba, članovi UI Božo Težak Zagrebačkog računalnog saveza i sjajni Ivan Janjić iz RiK Nuštra.

Svi pobjednici hrvatske juniorske olimpijade od njenog nastanka dolaze iz Zagreba i udruga Zagrebačkog računalnog saveza, a ovo je već treća generacija juniorskih olimpijaca u kojoj su tri od četiri reprezentativca naši članovi. Izvrsni tim na čelu s najboljim mladim mentorom Ivanom Šegom, uz pomoć Luke Merćepa, Luke Jovanovića i Leonarda Inkreta te organizatora Filipa Mravunca odradio je sjajan posao pripremajući mlade programere za JHIO i Juniorske izborne pripreme. 

Boravak i rad u Gornjoj Stubici junaka Domovinskog rata Rudolfa Perešina ostat će mladim programerima u posebnoj uspomeni.

Uvjerljivu pobjedu odnio je dvojac Marko Dorčić i Fran Babić, a Vlatko Borevković izborio se za odlično treće mjesto. Ovo je godina Marka Dorčića koji je ove godine postao i član juniorske reprezentacije u matematici. Posebne pohvale idu Lari Semeš, najboljoj hrvatskoj programerki, učenici OŠ Kajzerica, koja je zauzela peto mjesto te novim programerskim snagama braći Marinu i Luku Protulipac i odličnom šestašu Franu Škarici.

Sedmoro veličanstvenih obilježilo je ovogodišnju juniorsku programersku olimpijadu.

Uz potporu Grada Zagreba i predani rad Saveza hrvatska programerska budućnost je osigurana, a doprinosom popularizaciji programiranja i izvanserijskim rezultatima u proteklih dvadeset godina ZRS je pokazao da će budući Centar mladih programera, doći u zaslužene ruke.

Rezultati

-----------
  

IZDVOJILI SMO

Za odgovore o tome kako se dakle stvaraju centri izvrsnosti poput ovog, morali smo zagrepsti dublje i postaviti nekoliko ključnih pitanja tajniku koji o tome zna najbolje. Kaže za sebe da više voli raditi nego govoriti i da ga se ne može vidjeti na dodjelama medalja...
  

ZANIMLJIVOSTI

Ivan Krstić je prvi čovjek računalne sigurnosti u Apple-u, početkom stoljeća bio je član Saveza, a da je osobit i neponovljiv znali smo odmah...
Zagrebački računalni savez - Sva prava pridržana | Objave portala nije dozvoljeno prenositi bez prethodnog odobrenja Saveza.