Vrhunski nastup učenika MIOC-a na ACSL-u 2015

Vrhunski nastup učenika MIOC-a na ACSL-u 2015

27.05.2015.

U ORLANDU na Floridi 23. 5. održano je međunarodno informatičko natjecanje učenika srednjih škola ACSL 2015. Juniorski i seniorski tim XV. gimnazije osvojili su 1. mjesto, dok je Intermediate tim osvojio 4. mjesto. Juniorski tim (Vilim Lendvaj, Petar Nizić-Nikolac, Ivan Stjepanović, Matko Petrović, Josip Klepec) natjecanje je završio sa 79 od mogućih 80 bodova. Na programskom dijelu tim je zajedničkim naporom riješio sve zadatke, dok je na teoretskom dijelu, gdje se vrednovao pojedinačan nastup svakog člana, izgubio samo jedan bod. Vilim, Petar, Matko i Josip postigli su savršen rezultat na teoretskom dijelu. Seniorski tim (Tonko Sabolčec, Kristijan Štefanec, Luka Barišić, Kristijan Rupić, Domagoj Bradač) natjecanje je završio na prvom mjesto s ukupno 115 od mogućih 120 bodova. U programskom dijelu zajedno su riješili sve zadatke, dok su u teoretskom dijelu savršeni učenik imali su Luka Barišić i Kristijan Rupić. Intermediate tim (Adrian Beker, Robert Benić, Martin Rosenzweig, Petar Orlić i Nikola Herceg) natjecanje je završio na 4. mjestu. Nakon programskog dijela imali su savršen učinak, ali su nakon teoretskog dijela natjecanje završili s ukupno 110 od 120 bodova. Savršen učinak na teoriji imao je Robert Benić.

Čestitke svim učenicima, a posebno našim višegodišnjim članovima. Osobite čestite Prvoj gimnaziji iz Varaždina na dugogodišnjem predanom radu.

I naravno, bravo za 15. gimnaziju iz Zagreba!Izvor / prilog : www.index.hr
  

IZDVOJILI SMO

Oni dobro znaju da su ljudski potencijali najvažniji nacionalni resurs, godinama potiču darovite učenike i ne posustaju. Uvijek i sve za hrvatsku darovitost, osnovna im je misao vodilja. Njihov veliki rad i prinos školskom sustavu i nacionalnoj darovitosti na ovom području je izniman ...
  

ZANIMLJIVOSTI

Hrvatski robotičari dio su međunarodnog tima znanstvenika koje će u sklopu NATO-ovog programa Science for Peace and Security izraditi najveći dron na svijetu.
Zagrebački računalni savez - Sva prava pridržana | Objave portala nije dozvoljeno prenositi bez prethodnog odobrenja Saveza.